Info

Obsah blogu "Genealogie Hradil" k 26. 05. 2019 najdete zde klikni na text pod:

Jak vyhledávat pomocí obsahu, platí pro všechny záložky
Na anonymní dotazy nebude reagováno, budou posílány do spamu.
Nepomáhám s přečtením starých textů, na FB je dost skupin, kde si lidé pomáhají se čtením.

pondělí 23. ledna 2023

Stálé doplňování tohoto dílu rodinné kroniky o náhrobcích

Právě proto jsem rozdělil Rodinnou kroniku na jednotlivé díly nejen po jednotlivých rodinných větvích vývodu a posléze i rozrodu, ale také tematicky.

Jedním z dílů je kniha s názvem „K63, RK, 001, Náhrobky rodinných příslušníků, část prvá“. V podstatě průběžně doplňuji jednotlivé náhrobky, tak jak mě je zašlou různé shody a služby, případně si je vyměníme se vzdálenou rodinou, která dělá také rodokmen, nebo pokud naváži kontakt s dalším vzdáleným příbuzným. Také je zde přirozený přípustek, protože jsme lidé smrtelní a v posledních letech je ten přírůstek dosti velký.

Samozřejmě se pomocí náhrobků můžeme dopracovat i k údajům, které nemůžeme v dnešní době jinak získat, zejména pokud nemáme na vzdálené příbuzné žádný kontakt. Někdy se nám jen podaří vypočítat / odhadnout věk dané osoby, tedy v podstatě rok nebo rok +/-, ale měsíc a rok není už vůbec. Takže z těch náhrobků se pak tato informace získat. Jen je potřeba někde si poznačit odkud tu informaci máte, protože ta data nemusí být 100%. Někdy se může prostě vloudit chyba.

V podstatě ta kniha nebude nikdy hotová, dáli se to tak říci jen k určitému datu.

Informace o hrobech a náhrobcích se dá najít nejen na „Billion Graves“ cs.billiongraves.com, ale i na dalších digitalizovaných „hřbitovech“. Například Pražské hřbitovy, na Slovensku jsou to nejenom „Virtuálne Cintoríny Slovenska“ www.cemetery.sk, ale i samostatné digitalizované hřbitovy. Samozřejmě toto není vyčerpávající seznam, ale spíše jen seznámení s těmi hlavními. Dalším zdrojem mohou být informace na stránkách „Nekrologů“. Ale na to mám již jiný díl Rodinné kroniky.

Zde je ukázka dnešního stavu tohoto dílu:

 

Toto je úvodní Dvojstrana

Tady je další stránka 





Žádné komentáře:

Okomentovat