Info

Obsah blogu "Genealogie Hradil" k 26. 05. 2019 najdete zde klikni na text pod:

Jak vyhledávat pomocí obsahu, platí pro všechny záložky
Na anonymní dotazy nebude reagováno, budou posílány do spamu.
Nepomáhám s přečtením starých textů, na FB je dost skupin, kde si lidé pomáhají se čtením.

pondělí 31. května 2021

Rozrod jedné z hlavních větví mého rodu Puchmayer / Buchmayer a hledání potomků

V současné době řeším mimo jiné rozrod potomků Puchmayerů / Buchmayerů, zejména hledám zda se dnešních dnů dožil někdo s příjmením Puchmayer. Podle informací o lidech žijících v České, ale i Slovenské republice zde trvale někdo tohoto příjmení nežije. Je možné, že se po I. světové válce přestěhovali do nově vzniklé Rakouské republiky nebo skončili někde za mořem. Jak jsem zjistil tak řada potomků v rozrodu se ani nedožila dospělosti aby uzavřeli sňatek a měli potomky. Jak níže píšu je problém nalézt některé informace o potomcích, nenacházím jejich sňatky ani úmrtí, jen narození a více nic.

Zde je malá část mé další knihy, kde se zaobírám touto situací.

Sedmá generace Puchmayerů / Buchmayerů

 V sedmé generaci znám jen otce, který se jmenoval Buchmayer Josef. V mém rodokmenu jej pojmenovávám příjmením Puchmayer pro lepší orientaci a vyhledávání ve stromu. K narození podle záznamu mělo dojít ve Vorarlbersku dnešní spolkové zemi Rakouského státu. V obci Röthis, Vorarlberg, město původu Buchmayerů[1]. Na Moravě jsem našel záznam o sňatku Puchmayera Josefa. Jeho záznam o narození jsem zatím nenašel. A v matrikách Kroměříže je uveden jen jeden jeho syn Puchmayer Karel a tím se začíná odvíjet větev původně Buchmayerů později zvaných Puchmayerové. I když nebylo mnoho potomků u této větve nakonec nás zůstalo dost potomků, ale vše nasvědčuje tomu, že s vysokou pravděpodobností došlo k vymření po meči. Proto zde dělám tuto analýzu abych našel případně i další příbuzné z rozrodu a zejména potomky s příjmením Puchmayer.

 Je zde jistá šance, že se mohl dochovat mužský potomek s příjmením Puchmayer. Treitlerová Marianna, roz. Puchmayer měla nemanželského syna Puchmayera Karla I. a ten podle informací mohl mít také syna Puchmayera Karla II. Ovšem toto nemám doloženo matričně, ale z oznámení o úmrtí Marianny[2].

 

Šestá generace Puchmayera / Buchmayera Karla & Handl Teresie

 Problémem šesté generace je neschopnost najít jejich pokračování vyjma mého přímého předka. Jak dále dokládám prošel jsem matriky oddaných, protože zejména sňatky žen se s vysokou pravděpodobností uskutečňovali v místě bydliště (místo narození jen v případě pokud se od narození jejich rodina nestěhovala), muži se tudíž mohli ženit mimo své bydliště opět s vysokým předpokladem.

U žen jsem prohledat matriky oddaných z obou Kroměřížských kostelů, ale bezvýsledně. Že by se mohla konat svatba dívky mimo bydliště je možné, ale u všech dívek dané generace je téměř nepravděpodobné.

U mužů je ovšem problém, kde hledat, když sňatek nebyl v Kroměříži. Zde je to spíše taková „loterie“ najít zda se oženil a kde, a zda měl potomky.

Také jsem prošel matriky zesnulých v Kroměříži, opět v obou kostelích. Výsledek je opět nula jak pro muže tak pro ženy.

  

Pokud by se někdo našel příjmení Puchmayer z období po roku 1918 v České republice, Slovensku, Rakousku, Maďarsku, ale i jinde budu rád pokud pošle tuto informaci.  A děkuji předem.



[1] Pojednávám o tomto městě ve svém dílu Rodinné kroniky „K70, RK, 10, Röthis, Vorarlberg, město původu Buchmayerů“

[2] V Rodinné kronice o Puchmayerech je ukázka tohoto parte, dále je přiloženo v programu se stromem.





Žádné komentáře:

Okomentovat