Info

Obsah blogu "Genealogie Hradil" k 26. 05. 2019 najdete zde klikni na text pod:

Jak vyhledávat pomocí obsahu, platí pro všechny záložky
Na anonymní dotazy nebude reagováno, budou posílány do spamu.
Nepomáhám s přečtením starých textů, na FB je dost skupin, kde si lidé pomáhají se čtením.

sobota 31. prosince 2022

A už zase píšu další díl rodinné kroniky.

Tentokrát to budou takové krátké střípky vzpomínek a poznámek ke každé osobě z rodiny, které se jinam nevlezou a semnou by už zmizeli navždy. V současné době tvořím s mou sestrou, bratranci a sestřenicemi, vlastníky a vlastnicemi nejstarší žijící generaci a co někde nepoznamenáme nebo někomu nepředáme tak s námi to všechno vědění o rodině a příbuzných opustí tento svět a nikdo to již nebude znát a mnohé skutečnosti a informace budou pro případné badatele o rodině ztraceny. A přitom dokreslují celkový obraz rodiny, jejich životní pouť, vlastnosti a jejich drobné příběhy.

Budu to strukturovat tak, že každou hlavní kapitolu bude tvořit jedna osoba a jednotlivé podkapitoly budou reprezentovat každý jednotlivý příběh nebo událost.

Budu je postupně zapisovat tak jak si na ně vzpomenu nebo mě je sdělí někdo z mých příbuzných. Tam pak pod tuto podkapitolu uvedu, od koho ta událost byla.

Zjistil jsem totiž, že nejsem v běžně napsaném dílu rodinné kroniky vše zaznamenat, až jsem rozhodnul začít psát tento díl Rodinné knihy.

Hlavní kapitola bude ve tvaru příjmení, jméno, rod. jméno a rok narození. A každou podkapitolu pojmenuji podle toho, k čemu se událost vztahuje. Protože to budu vytvářet ve Wordu tak nebude problém postupně přidával jednotlivce a u jednotlivců podkapitoly průběžně, takže zůstane zachován formát a členění. Vše proto dělám formou elektronické knihy.

Jak a kam si takové věci zapisujete vy, pokud si je tedy někam zapisujete? Máte na to nějaký systém, způsob prostě pokud to děláte tak jak?

Zde je titulní list mého posledního dílu Rodinné kroniky.



Žádné komentáře:

Okomentovat